TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2012-06-22 - Nowe menu w restauracjach Qubus Hotel

Już 28. czerwca restauracje sieci Qubus Hotel zaprezentują nowe menu przygotowane specjalnie z myślą o ciepłych, letnich miesiącach. Szefowie Kuchni przygotowali ucztę smaków, tworząc dania z sezonowych składników.

reklama


"Zapraszamy na letnie kulinarne inspiracje, oparte w dużym stopniu na lekkich wakacyjnych propozycjach takich jak, sałatka z sandaczem w migdałach, pieczona kaczka w postaci delikatnej tarty z dodatkiem fig, czy egzotycznego kurczaka w sosie satay." mówi Michał Ogórek Główny Specjalista ds. Gastronomii sieci Qubus Hotel.

W menu znajdą się również potrawy wegetariańskie. Na Gości restauracji czeka letnia zupa z zielonego ogórka i marakuja w dwóch odsłonach- delikatna Panna Cotta i Parfait. Orzeźwiającą propozycją w gorące dni będą świeżo wyciśnięte soki z cytrusowych owoców.

Restauracje Qubus Hotel nie zapomniały również o najmłodszych Gościach, przygotowując dla dzieci specjalne menu, w którym znajdą się m.in. kremowa zupa pomidorowa, polędwiczki drobiowe podawane z frytkami i delikatne gnocchi z indykiem.

Nowa karta to również propozycje dla osób uwielbiających słodkości i ekskluzywne alkohole. "W menu zaproponujemy kuszące ciasta i desery. Poszerzyliśmy również kartę win, dodając do niej wyselekcjonowane trunki pochodzące z francuskiej Langwedocji." uzupełnia Joanna Łuczyńska-Reczek Główny Specjalista ds. Restauracji w sieci Qubus Hotel.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com