TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2011-03-16 - Nowy szef kuchni hotelu Marriott

Gavin Baxter jest nowym szefem kuchni warszawskiego hotelu Marriott. Pochodzi z Australii. Ma ponad dwudziestoletnie doświadczenie w zarządzaniu pracą kuchni pięciogwiazdkowych hoteli, ekskluzywnych restauracji m.in. w Norwegii i Austrii czy luksusowych statków pasażerskich. Do jego obowiązków należało m.in. nadzór nad przygotowywanymi posiłkami (często nawet dla 2000 osób), planowanie budżetów kuchni, szkolenia kucharzy, a także utrzymywanie doskonałych relacji z gośćmi. Wszystkie zarządzane przez niego kuchnie otrzymywały najwyższe noty za jakość jedzenia oraz serwis.

reklama


Stanowisko szefa kuchni warszawskiego hotelu Marriott objÄ…Å‚ na poczÄ…tku 2011 roku. Nadzoruje funkcjonowanie wszystkich lokali gastronomicznych w hotelu: restauracji Parmizzano’s, Lilla Weneda, Chopstix, Lobby Bar, Panorama Bar & Lounge, Champions Sports Bar, Vienna Café oraz La Patisserie. Organizuje pracÄ™ personelu, tworzy sezonowe menu kreujÄ…c nowe dania na podstawie swojej wiedzy, ale także uwzglÄ™dniajÄ…c nowoÅ›ci i trendy w gastronomii. Prowadzi i nadzoruje przygotowanie potraw, sprawuje kontrolÄ™ nad kosztami produkcji, wybiera rodzaj i jakość surowców oraz ich dostawców.

Zwiedził wszystkie kontynenty by poznać i zasmakować regionalnych kuchni. Na podstawie jego doświadczeń z podróży powstała książka kulinarna, która ukaże się w polskich księgarniach w maju br.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com