TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2012-12-21 - Świąteczny Kazimierz Dolny nad Wisłą

Każda Gwiazdka jest wyjątkowa. Za sprawą atmosfery, prezentów, dekoracji i oczywiście kuchni. Jednak może być również zaskakująca. Dla odważnych, świetnym rozwiązaniem będą rodzinne święta w jednym z piękniejszych polskich miast - Kazimierzu Dolnym nad Wisłą. A dla tych, którzy lubią kulinarne eksperymenty i tradycyjne święta w domu, zdradzamy przepis na świąteczną rybę szefa kuchni Król Kazimierz Hotel & SPA.

reklama


Marcin Antoniewski jest szefem kuchni w czterogwiazdkowym hotelu Król Kazimierz w Kazimierzu Dolnym nad Wisłą. Co roku serwuje Gościom różne wersje ryby. Dzisiaj zdradza swój sekretny gwiazdkowy przepis na śledzia marynowanego w destylacie łąckim z parfait chrzanowym i vineagrette żurawinowym. Wbrew temu, co może sugerować nazwa, jest to danie łatwe do przygotowania o ile dysponuje się odpowiednimi składnikami. Dlatego mam nadzieję, że każdy kto zdecyduje się przygotować śledzia wedle mojego przepisu, zrobi to z wielką łatwością i przyjemnością. Życzę powodzenia w gotowaniu lub… czekam na Państwa w hotelu - zachęca Marcin Antoniewski.

Od kilku lat coraz więcej osób spędza Święta poza domem. Wiele osób, które raz spędziły u nas Święta wraca za rok właśnie dla naszej kuchni Świątecznej. Są i potrawy tradycyjne i niestandardowe. Wszystko po to, by każdy mógł wybrać coś dla siebie: albo tradycyjnego karpia albo coś oryginalnego, jak proponowany śledź. Zatem zapraszamy do spędzenia Świąt razem z nami - zachęca Agnieszka Jakubik, Dyrektor Generalny Król Kazimierz Hotel & SPA.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com