TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
W dniach 19-20 października w stołecznej restauracji Warszawska 39 odbędzie się "Weekend z Kuchnią Żydowską - Warsztaty Kulinarne dla dzieci i dorosłych".
reklama
W piątek w godzinach 18.00-20.00 odbędą się warsztaty dla dorosłych. Na początku będzie prelekcja Szefa Kuchni na temat kuchni żydowskiej. Następnie uczestnicy dowiedzą się jak przygotowuje się baigle z łososiem i twarożkiem, tatar ze śledzia, tradycyjną chałę Purimową. Podczas warsztatów odbędzie się Stolikowy konkurs z nagrodami. Po zakończeniu warsztatów wspólna degustacja przygotowanych potraw oraz wręczenie Certyfikatu Białostockiego Kuchcika. Koszt uczestnictwa 15 zł.
W sobotę w godzinach 11.00-13.00 odbędą się warsztaty dla dzieci. Przygotujemy: rugelach, czyli kruche rożki z nadzieniem orzechowym, kluseczki z macy na słodko. Również odbędzie się Stolikowy konkurs z nagrodami - nagroda pocieszenia dla każdego uczestnika. Po zakończeniu warsztatów wspólna degustacja przygotowanych potraw oraz wręczenie Certyfikatu Białostockiego Kuchcika. Koszt uczestnictwa 10 zł.
Zgłoszenia są nadal przyjmowane. Ilość miejsc ograniczona.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami