TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2012-05-28 - Hotel Bukovina z ofertą dla smakoszy

Francuscy mistrzowie kuchni odwiedzą Bukowinę Tatrzańską. Smażone małże św. Jakuba, samosy z policzków wieprzowych, gruszki gotowane w winie - to tylko część specjałów kuchni francuskiej, których będzie można skosztować już w czwartek (31 maja) w restauracji hotelu Bukovina. Francuscy mistrzowie kuchni, wykładowcy Lycee Professionnel Hotelier La Segaliere oraz studenci szkoły po raz drugi odwiedzą Bukowinę Tatrzańską.

reklama


Hotel Bukovina zaprasza wszystkich miłośników odkrywania nowych smaków na obiad, podczas którego będą serwowane dania kuchni francuskiej. Już w czwartek (31 maja) Bukowinę Tatrzańską odwiedzą wykładowcy oraz studenci Lycee Professionnel Hotelier La Segaliere. Obiad dla gości BUKOVINA Terma Hotel Spa przygotuje Patrick Traverse - szef kuchni, o wyjątkową oprawę zadba Carine Suau - mistrz dekoracji stołu, natomiast wina dobierze sommelier - Stephanie Hauswald.

- To już druga wizyta gości z Francji w naszej restauracji - mówi Sylwester Lis, szef kuchni hotelu Bukovina. - Ich przyjazd to wyjątkowa okazja do spotkania dwóch odmiennych regionów smaku: lokalnej kuchni Podhala i tradycyjnej kuchni francuskiej. Jesteśmy dumni, że możemy wzajemnie się inspirować i uczyć, jak tworzyć wyjątkowe miejsce, w którym wizyta to uczta nie tylko dla podniebienia, ale także dla wszystkich zmysłów.

Obiad będzie serwowany w hotelowej restauracji Morskie Oko, 31 maja w godzinach 14.00-16.00. Francuskich specjałów skosztować będą mogli nie tylko goście hotelowi, ale także wszyscy, którzy w ten dzień postanowią odwiedzić Bukowinę Tatrzańską.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com