TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2015-03-16 - Czy warto wdrożyć system gastronomiczny w lokalu?

Nowoczesne i wydajne rozwiązania informatyczne wspomagają każdy biznes.

reklama


Na stałe zadomowiły się również w lokalach gastronomicznych. Wzrost kontroli sprzedaży, wzrost efektywności pracowników, a w efekcie wzrost satysfakcji klientów. Tak w skrócie można określić najważniejsze zalety systemów dla gastronomii.

Systemy gastronomiczne sprawdzajÄ… siÄ™ w każdym typie lokalu. Niezależnie czy jest to kawiarnia, bar czy restauracja wiÄ™kszość programów dostÄ™pnych w tej chwili na rynku jest elastycznych i można je dostosować Å›ciÅ›le wedÅ‚ug wÅ‚asnych potrzeb. Zaawansowane możliwoÅ›ci pozwalajÄ… miÄ™dzy innymi na praktycznie dowolne dostosowanie uprawnieÅ„ użytkowników systemu, zaawansowane raportowanie sprzedaży czy wprowadzenie programów rabatowych.

Wdrożenie systemu gastronomicznego w restauracji przynosi szereg korzyści: eliminuje 99% pomyłek, poprawia wydajność każdego z pracowników, podnosi prestiż lokalu.

Dodatkowo staje siÄ™ narzÄ™dziem wspierajÄ…cym marketingowo. PosiadajÄ…c system sprzedażowy możemy w Å‚atwy i szybki sposób stworzyć program lojalnoÅ›ciowy. Klientom wrÄ™czamy karty z rabatem wprowadzone wczeÅ›niej do systemu. Klient przychodzÄ…c do restauracji okazuje kartÄ™ z np. 10% rabatem na danie główne, obsÅ‚uga przy naliczaniu rachunku przeciÄ…ga jÄ… przez czytnik, a  system automatycznie zmniejsza rachunek za danie główne o posiadany rabat.

Inna możliwość wykorzystania systemu to kampania promocyjna realizowana poprzez wysyłkę SMS. Do klientów wysyłamy SMS z kodem promocyjnym, który podaje przy składaniu zamówienia. W zależności od rodzaju promocji klient otrzyma rabat za zamówione danie lub otrzyma np. kawę gratis.

ProwadzÄ…c restauracjÄ™ i chcÄ…c osiÄ…gnąć sukces na rynku musimy brać pod uwagÄ™ potrzeby klientów. A one nieustannie rosnÄ…. Programy dedykowane dla branży gastronomicznej zwiÄ™kszajÄ… jakość obsÅ‚ugi, a tej klienci wymagajÄ… coraz wyższej. PoprawiajÄ…c komunikacjÄ™ pomiÄ™dzy kuchniÄ… a obsÅ‚ugÄ… sali system pozwala na skrócenie czasu realizacji zamówienia nawet o 30%. W efekcie kelnerzy mogÄ… obsÅ‚użyć w tym samym czasie wiÄ™kszÄ… ilość zamówieÅ„. Co z kolei wpÅ‚ywa na wiÄ™kszÄ… ilość klientów obsÅ‚użonych danego dnia.

Zdaniem Jacka Jankowskiego z portalu dla-gastronomii.pl atrakcyjna cena systemu to nie wszystko. Ważna jest przede wszystkim funkcjonalność i o tym nie możemy zapominać. System powinien wspierać pracę i ją ułatwiać. Jeśli jest przeciwnie - to pojawia się podstawowe pytanie: po co nam system? "Dla nas zakup systemu bez prezentacji czy testów można porównać do zakupu kota w worku. Ważne by przed zakupem poznać system i proces sprzedaży z jego pomocą. Biorąc pod uwagę potrzeby restauratorów wychodzimy z propozycją systemu na próbę na pół roku." - dodaje.

W peÅ‚ni funkcjonalny i profesjonalny system gastronomiczny można przetestować za jedyne 1 zÅ‚. Czas jest w zupeÅ‚noÅ›ci wystarczajÄ…cy, by poznać dziaÅ‚anie systemu i ocenić jego przydatność dla swojego lokalu. Możliwość porównania dziaÅ‚ania restauracji z systemem i bez jest bezcenna. Tym bardziej, że takiej możliwoÅ›ci nie znajdziemy nigdzie indziej.

"Jesteśmy łódzką firmą. Chcemy wspierać lokalny biznes gastronomiczny, dlatego naszą propozycję jest skierowana do nowych, jak i działających już lokali gastronomicznych z naszego województwa." - mówi Jacek Jankowski.

Co szczególnie ważne, lokal testujÄ…cy system po zakoÅ„czeniu testowego okresu nie jest zobowiÄ…zany do zakupu systemu. Dodatkowym atutem oferty jest możliwość zakupu systemu w obniżonej cenie po upÅ‚ywie testowego półrocza.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com