TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
31 maja br. Bukowinę Tatrzańską odwiedzili francuscy szefowie kuchni, wykładowcy Lycee Professionnel Hotelier La Segaliere, a także studenci szkoły. W Bukovina Terma Hotel Spa, a dokładniej w hotelowej restauracji Morskie Oko, zaserwowano obiad przygotowany przez Patricka Traverse. O wygląd dań zadbał Carine Suau - mistrz dekoracji stołu, a wina dobrał sommelier - Stephanie Hauswald.
reklama
To był drugi raz, kiedy francuska kuchnia spotkała się z podhalańskimi smakołykami. Hotelowi goście oraz wszyscy chętni mogli spróbować samosa z policzków wieprzowych w sosie słodko-kwaśnym z liśćmi młodych sałat, smażonych małż St. Jacques i kaszankę z kurkami oraz pietruszką, polędwicę w winie, placki ziemniaczane z kremem z cukinii i bazylią, gotowaną w winie gruszkę, sorbet z czarnej porzeczki oraz chrust. Zestaw obiadowy kosztował 120 zł.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami