TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Zakończyła się Międzynarodowa Olimpiada Kulinarna w Erfurcie. O tytuł kulinarnych mistrzów z powodzeniem ubiegała się m.in. młodzieżowa Reprezentacja Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. "Nasi" zakończyli rywalizację na miejscu trzecim, zdobywając tym samym brązowy medal w kategorii restauracja.
reklama
Reprezentanci w składzie: Bartłomiej Pawlikowski, Michał Szcześniak, Michał Budnik, Cezary Powała, Tobiasz Herman, Mateusz Kowalski, Michał Sławik i Piotr Kuziela obronili tytuł z minionych olimpiad.
Nie lada wyzwaniem było przygotowanie przystawek i dań głównych dla 100 osób. Oceniano m.in. technikę kulinarną, szybkość wydawania dań oraz przygotowanie półproduktów.
Organizatorem i opiekunem uczestników została firma MAKRO Cash & Carry. Zwycięska ekipa przeszło rok trenowała w Kuchni Pokazowej MAKRO Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami