TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Fast foody są dobrym pomysłem na działalność gospodarczą w czasach kryzysu. Zdaniem mediów ten segment gastronomii notuje ciągłe wzrosty, w przeciwieństwie do segmentu restauracji tradycyjnych, gdzie klientów jest coraz mniej.
reklama
Zgodnie z informacjami podawanymi w Gazecie Prawnej blisko połowa Polaków kilka razy w tygodniu korzysta z usług lokali typu fast food - wynika z danych SMK/KRC. Natomiast spada zainteresowanie restauracjami z obsługą kelnerską.
Najchętniej odwiedzane przez Polaków są uliczne punkty gastronomiczne - jada tam prawie 30% badanych. Jeden na czterech Polaków wybiera kawiarnie i bary. Co piąty chętnie jada w kafeteriach samoobsługowych. 17% Polaków jada w fast foodach.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami