TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
W październiku zakończyła działalność warszawska restauracja Green Patio. Zamknięcie lokalu dla Warsu jest tym bardziej dotkliwe, że jej projekt miał otworzyć drogę kolejnym lokalom serwującym zdrową żywność.
reklama
Restauracja pojawiła się na rynku w 2010 roku. Pomysł zakładał, że w lokalu serwowane będą produkty i dania zalecane przez dietetyków. Menu pełne było propozycji skomponowanych ze składników wytworzonych zgodnie z zasadą Fair Trade. Wars przewidywał, że jeśli tego typu restauracja odniesie sukces, to powstanie przynajmniej osiem lokali w podobnym stylu.
Oferta reklamowa restauracji zapewniała, że wizyta w lokalu będzie dla gości ucztą dla oczu i podniebienia. Lokal intensywnie promowano, między innymi na serwisach z zakupami grupowymi. Stosowano także dodatkowe ułatwienia dla gości, przy każdej pozycji z menu załączając adnotację o zawartości błonnika i witamin.
Jak do tej pory Wars nie wydał komentarza, dlaczego lokal został zamknięty.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami