TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Tematem warsztatów Białostockiego Szlaku Kulinarnego będą, po kuchni żydowskiej, domowe wędliny. Zapisy na spotkanie, które zaplanowano na niedzielę trwają.
reklama
Warsztaty odbędą się 28 października w Gospodzie u Szwejka w godzinach 10.00 - 12.00. Szkolenie przygotowano dla osób, które cenią domowe specjały. W programie warsztatów znalazło się między innymi przyrządzanie kiełbasy białej surowej, która jest nieodłączonym składnikiem staropolskiego żurku oraz wspólna degustacja. Spotkanie poprowadzi szef kuchni Gospody u Szwejka. Uczestnicy spotkania otrzymają Certyfikat Białostockiego Kuchcika.
Koszt udziału w warsztatach wynosi 20 zł od osoby.
Wszyscy chętni mogą się zapisywać telefonicznie (nr tel. 85 869 62 58, można dzwonić w godzinach 7.30 - 15.30) oraz mailowo (szlakkulinarny@um.bialystok.pl). Liczba miejsc jest ograniczona.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami