TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2013-03-23 - Podsumowanie warsztatów kulinarnych w hotelu Sheraton

W środę 13 marca 2013 roku dzieci z Akademii Przyszłości miały niepowtarzalną okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych zorganizowanych przez Hotel Sheraton w Krakowie. Przewodnikami po świecie wypieków byli Szef Kuchni Hotelu Sheraton i Reprezentacji Polski w Piłkę Nożną - Tomasz Leśniak oraz jego pomocnicy.

reklama


- Nasi podopieczni mogli poczuć się jak profesjonalni kucharze - czapka kucharska i fartuch zdecydowanie pomogły im wejść w rolę. Pan Tomasz Leśniak nie tylko w roli Kucharza, ale również Motywatora, chętnie dzielił się z dziećmi swoim doświadczeniem. Zachęcał je do odnalezienia pasji nie tylko w gotowaniu, ale także w innych dziedzinach życia. Chyba wszystkim udzielił się jego entuzjazm, a dzieci zobaczyły na jego przykładzie, jak wiele można w życiu osiągnąć - podkreśla Ola, wolontariuszka w Akademii Przyszłości.

Podczas warsztatów podopieczni Akademii Przyszłości samodzielnie przygotowywali ciasteczka. Dzieci miały szansę wykonać je na dwa różne sposoby - przy użyciu rękawa cukierniczego oraz foremek do ciasta.

- O ile czas samego przygotowania ciasteczek minął w mgnieniu oka, tak oczekiwanie na wypieczenie słodkości wydawało się nie mieć końca. Wszyscy z niecierpliwością wypatrywaliśmy tac z gotowymi do udekorowania łakociami. Kiedy ciasteczka trafiły na stół, rozpoczęła się twórcza zabawa kulinarna! Wszyscy wolontariusze pomagali w dekorowaniu ciastek za pomocą kolorowej posypki i rozpuszczonej czekolady, a kucharze udzielali dzieciom ciekawych rad - opowiada Ola.

Podopieczni i wolontariusze mieli również okazję zwiedzić hotelową kuchnię, w której gotowali uczestnicy pierwszej polskiej edycji MasterChef.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com