TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2013-05-22 - Unia walczy z nieuczciwymi restauratorami

Sól i pieprz, karafka z oliwą - na stołach wielu europejskich restauracji dominują właśnie takie przyprawy. Unii Europejskiej nie podoba się jednak sposób ich serwowania, a konkretnie oliwy. Urzędnicy domagają się, by podawać ją w jednorazowych zaplombowanych butelkach.

reklama


Zdaniem wielu to najlepsza metoda walki z oszustwami. Jednym słowem UE chce, by popularny proceder uzupełniania butelek tańszymi odpowiednikami wysokogatunkowej oliwy zniknął z europejskich stołów.

Nowa regulacja ma również poprawić poziom higieny w lokalach gastronomicznych. Bardzo szybko jednak znaleźli się przeciwnicy pomysłu. Naturalne jest, że wraz z wejściem w życie procederu wzrośnie liczba śmieci generowanych przez restauracje. Jak widać unijni ustawodawcy nie wzięli pod uwagę kwestii ochrony środowiska.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com