TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2011-06-14 - Truskawkowy czerwiec w warszawskim Sheratonie i Westinie

Czerwiec upłynie we wszystkich restauracjach i barach hotelu Sheraton Warsaw pod hasłem truskawkowych deserów, a w Westinie oprócz słodkości w stylu fusion, owoce znajdą się również w przystawkach.

reklama


Szef pracowni cukierniczej hotelu Sheraton - Dariusz Wierzbowski stworzył specjalnie na ten miesiąc kreacje, w których truskawki wychodzą na pierwszy plan.

Wśród propozycji specjalnie skomponowanego truskawkowego menu znajdą się:
Truskawki z gorącą czekoladą Caraibe z nutką orientalnej przyprawy tonka
Puchar truskawek z bitą śmietaną
Torcik bezowo-kardamonowy z truskawkami i mini kostką lodową o smaku pistacjowym
Tarta truskawkowa z likierem Cointreau podana z lodami zabajone
Truskawki marynowane w nalewce pomarańczowej Grand Marnier i zielonym pieprzu, podane z lodami jogurtowymi w czekoladowej ażurowej kuli.

Wszystkie desery dostępne będą w cenie 26 PLN w restauracjach The Olive, The Oriental, SomePlace Else i Lobby Barze.

Szef kuchni hotelu Westin - Janusz Korzyński postanowił wykorzystać truskawki nie tylko
w deserach, ale i w przystawkach.

Wśród rekomendacji szefa kuchni znajdują się m. in.: liście młodego szpinaku, świeże truskawki, arbuz, ser kozi, pieczone orzeszki Pini, miodowy vinagrette z octem balsamicznym w cenie 28 PLN, Płatki gorzkiej czekolady przekładane truskawkami w 3 postaciach: mus, carpaccio, lody, podawne z sosem czekoladowym, Lekki mus waniliowo- jogurtowy na salsie z truskawek z nutą Cointreau.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com