TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Babeczki marchewkowe, panna cotta, jabłkowe ciasteczka - tego wszystkiego można było skosztować na Restaurant Day, który odbył się w bydgoskim lokalu Landschaft przy ul. Gimnazjalnej 6. Impreza kulinarna miała miejsce w niedzielę, 17 lutego.
reklama
Idea Restaurant Day pochodzi z Helsinek. W tym dniu każdy może zostać szefem kuchni i otworzyć jednodniową restaurację. W ciągu roku organizowanych jest kilka takich spotkań. Uczestniczą w nich amatorzy, pasjonaci oraz profesjonaliści.
- Kiedy w lecie zorganizowaliśmy po raz pierwszy Restaurant Day, wyszedł nam z tego piękny miejski piknik - mówi Karolina Kowalska, właścicielka Landschaft. - Pojawili się u nas ludzie w wieku od dwóch do dziewięćdziesięciu lat i wszyscy świetnie się bawili, dlatego nie mieliśmy oporów przed powtórką - dodaje.
Tym razem goście zajadali się przysmakami Kuchni Agaty i popijali stworzoną tylko dla Landschaftu mieszanką, wypalaną w londyńskiej palarni Alchemy.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami