TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Turyści podróżując po różnych krajach chętnie przywożą sobie różnorodne pamiątki. Popularnością cieszą się np. greckie komboloje czy francuskie wino.
reklama
Natomiast jak się okazuje najpopularniejszą pamiątką przywożoną z Portugalii okazują się być konserwy rybne. Ryby są jednym z najczęściej stosowanych w portugalskiej kuchni produktów.
Najczęściej kupowanymi rodzajami puszkowanych ryb są sardynki i tuńczyk. Najczęściej do zalewania ryb stosowany jest olej słonecznikowy, bądź oliwa z oliwek.
""Panująca wśród obcokrajowców moda na puszki rybne przybrała na sile w ostatnich latach. Kiedyś to oni przywozili na spędzane tutaj urlopy puszki, dzisiaj zaś to one są towarem wywożonym do swoich krajów przez zagranicznych turystów" - tłumaczy Manuel Ramirez, współwłaściciel jednego z największych portugalskich producentów ryb w puszkach, firmy Ramirez.
W wyspecjalizowanych sklepach oprócz rozległego asortymentu konserw jest dostępna paleta akcesoriów ozdobnych, jest także możliwość efektownego zapakowania prezentu.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami