TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2011-07-14 - Europejski boom na greckie smaki

Grecja jest obecnie na językach. Dosłownie i w przenośni. Pomimo trudnej sytuacji finansowej kraju, kuchnia tego regionu ma się całkiem nieźle. I to nie tylko na Półwyspie Bałkańskim i okolicznych wyspach, ale też w wielu krajach europejskich, w tym w Polsce. Kuchnia śródziemnomorska jest zdrowa i smaczna. Obowiązkowo z chlebem pita, świeżymi warzywami i serem feta.

reklama


Te i inne greckie specjały dostępne są obecnie w ofercie gastronomicznej wielu firm. Da Grasso także zachęca swoich klientów do spróbowania smaków niebieskiej wyspy. Kuchnia grecka jest więc odpowiednikiem panujących tam warunków. Opiera się przede wszystkim na dojrzewających w słońcu warzywach oraz serach domowej produkcji. Jest wyjątkowo lekka i aromatyczna. Koniecznie skropiona płynnym złotem - oliwą, będącą podstawowym składnikiem wszystkich śródziemnomorskich potraw. Teraz nie trzeba jechać do Grecji, by rozkoszować się jej daniami. Greckie smaki przyjechały do nas.

Menu restauracji Da Grasso zostało wzbogacone o trzy tradycyjne dania kuchni greckiej. Obok pizzy można teraz zamówić w lokalach potrawy, które przypomną nam o upalnym lecie nad Morzem Śródziemnym. Chrupiąca pita z kebabem i świeżymi warzywami, sałatka z typowym serem, klasyczna i delikatna zapiekanka alla Moussaka. Wszystko przygotowane z najwyższej jakości produktów, inspirowane grecką kuchnią.

Nowe menu dostępne jest w pizzeriach Da Grasso i lokalach typu Express.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com