TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2013-01-29 - Warsztaty dla branży gastronomicznej

W lutym wystartuje trzecia już edycja Trójmiejskich Warsztatów Kulinarnych Tomasza Dekera. Na gości workshopu czeka szereg kulinarnych wrażeń. Uczestnicy w nagrodę otrzymają firmowy fartuch, własne wypieki, receptury oraz dyplom ukończenia warsztatów.

reklama


Harmonogram Warsztatów:

Termin: 16 lutego 2013

Temat: Walentynkowe Desery
Godziny: 10:00 - 14:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12

Opis:
Zaskocz swoja połówkę niesamowitymi deserami przygotowanymi specjalnie na tą okazje. Będziemy uczyć się przygotowywać desery na bazie produktów o których możemy powiedzieć iż pełnią w kuchni funkcje afrodyzjaków. Czyli spotkamy się z figami, lotosem, imbirem, laskami wanilii, werbena, różą i innymi produktami.

Termin: 16 lutego 2013

Temat: Królestwo Serników
Godziny: 15:00 - 19:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12

Opis:
Na tych warsztatach nauczymy się robić serniki na każdą porę roku. Będziemy robić serniki z owocami, karmelem, z czekoladą, lekkie i zbite, odpiekane jak i te które pieczenia nie potrzebują. Wykorzystamy cały wachlarz możliwości jakie daje nambogactwo rodzajów sera, będzie nasz twaróg, włoska ricotta, amerykańska Philadelphia. A wszystko na kruchych spodach lub soczyście czekoladowych biszkoptach.

Termin: 16 marca 2013

Temat: Czekoladowe Fantazje
Godziny: 10:00 - 14:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12

Opis:
Kurs robienia pralin i trufli. Nauczymy się jak obchodzić się z czekoladą, tak by odwdzięczyła się nam cudownymi pralinami i truflami. Będziemy temperować czekoladę, poznamy jej kaprysy i wymagania. Nauczymy się przygotowywać genaże i inne nadzienia do czekoladek.

Termin: 16 marca 2013

Temat: Czekoladowe figurki
Godziny: 15:00 - 19:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12

Opis:
Czy jesteśmy skazani na czekoladowe zające i mikołaje w folii ze sklepu ? Nie.
Na tym szkoleniu nauczymy się obchodzić z czekoladą jak z bliską osobą, dzięki czemu poznamy świat nieograniczonych możliwości czekolady. Nauczymy się tworzyć małe arcydzieła z czekolady które wywołają zachwyt na niejednej twarzy i to niekoniecznie dziecięcej.

Termin 13 kwiecień 2013

Temat: Zdrow(sz)e Słodkości
Godziny: 10:00 - 14:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12

Opis:
Na tych warsztatach spróbujemy połączyć ogień z wodą. Cukier biały zastąpimy melasą, cukrem trzcinowym i innymi naturalnymi produktami słodzącymi. Nauczymy przygotowywać się torty, ciasta, ciasteczka jak i desery bez dodatku białego cukru i glutenu. Będą też ciastka dla wegan. Wszystko oczywiście w myśl reguł Slow Foodu. Będzie smacznie i zdrowo.

Termin: 13 kwiecień 2013

Temat: Pieczywo
Godziny: 15:00 - 19:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12

Opis:
Każdy z nas nieraz tęsknił za smakiem chleba na prawdziwym zakwasie, bez polepszaczy czy tez innej chemii. Na tym szkoleniu nauczymy się robić pyszne polskie chleby żytnie, pszenne ale i nie tylko. Będziemy odpiekać chleb kukurydziany, jak i pieczywa z ziarnami czy tez ziołami. A wszystko cudownie świeże i naturalne a co za tym idzie, zdrowe.

Termin: 20 kwietnia 2013

Temat: Glamour
Godziny: 10:00 - 14:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12

Opis:
Te warsztaty przybliżą nam desery i ciasta które na stale weszły do kanonu cukierniczego na całym świecie. Po kilku godzinach tego szkolenia będziecie z uśmiechem na ustach przygotowywać desery które do tej pory wydawały się wam zbyt skomplikowane lub ich nazwa niewiele wam mówiła.Będą to m.in. Słynna Melba, Mille-feuille, Creps Suzette, Tartufo, Creme brulee, Tort Bezowy Pavlova

Termin: 20 kwietnia 2013

Temat: Tarty
Godziny: 15:00 - 19:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12

Opis:
Wszyscy je uwielbiamy, potrafią zaskakiwać swoją formą, nadzieniem, rodzajem ciasta. Tarty to często szybki sposób na wyczarowanie w 20 minut słodkiej niespodzianki dla niezapowiedzianych gości. Przygotujemy tarty na bazie ciasta kruchego, francuskiego, filo, z nadzieniami owocowymi jak i klasycznie czekoladowymi, ze świeżymi owocami jak i owocami dojrzewającymi w nalewkach alkoholowych, delikatnie kruche jak i te z rozkosznie chrupiące w ustach.

Termin: 27 kwietnia 2013

Temat: Królewskie Torty
Godziny: 10:00 - 14:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12

Opis:
Połączenie tradycji i nowoczesności. Nauczymy się wyczarowywać niepowtarzalne torty na każdą okazje. Tort na urodziny lub specjalną okazją po warsztatach będzie wydawał się bajecznie prostą sprawa. Będziemy robić torty na tradycyjnych biszkoptach jak i biszkoptach bezglutenowych, dakłasach i waflach. Z kremami lekkimi na bazie czekolad jak i te cięższe na bazie mascarpone, znajdzie się też coś dla zwolenników jak najlżejszych kremów z wykorzystaniem jogurtów. Nauczymy się robić torty z staropolskich receptur jak i te nowoczesne charakteryzujące się lekkością i umiarem w doborze składników a przede wszystkim zaskakującymi połączeniami.

Termin: 27 kwietnia 2013

Temat: Vive la France!
Godziny: 15:00 - 19:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12

Opis:
Cukiernictwo artystyczne w oparciu o klasyczną kuchnie francuską. Na tych warsztatach będziemy tworzyć desery i ciasta o niebanalnej formie jak i kompozycji smakowej. To szkolenie przesunie o wieki granice waszych umiejętności cukierniczych. Nie straszne będą Wam wyszukane dekoracje z czekolady lub Isomaltu, a wśród znajomych będziecie mogli błyszczeć w pełni zasłużonym blaskiem.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com