TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2012-04-30 - Foodmarket - bufet nie restauracja

Bufet o długości 32-metrów, dowolny wybór dań ponadto smaki z różnych zakątków świata: od kuchni polskiej, poprzez włoską, indyjską i tajską. Oto Foodmarket, jeden z największych w Łodzi lokali gastronomicznych. Innowacyjna restauracja bufetowa, która zapoczątkuje nową erę tej marki.

reklama


Centralnym punktem lokalu jest 32-metrowy bufet, w którym goście mogą do woli wybierać i komponować dania wedle własnego smaku i gustu. Wybierać możemy spośród specjałów kuchni włoskiej, czyli makaronów lub pizzy komponowanej i pieczonej na miejscu. Kuchnia orientalna to przede wszystkim indyjskie pierożki wegetariańskie - samosy, kawałki kurczaka w cieście naleśnikowym z orientalnymi przyprawami, serwowane na patykach. Po tajsku zjemy np. zielone curry z kurczaka. Pewności dodaje fakt, iż właściciele lokalu pochodzą z Indii.

Wystrój rodem z powojennej kawiarni, na ścianach kolorowe grafiki, wnętrze zdobią drewniane meble. Przygotowano też coś dla dzieci: jest drewniana zjeżdżalnia, ekologiczne zabawki, a nawet specjalna przestrzeń dla niemowlaków.

Cena zestawu obiadowego waha się w granicach od 11 do 17 złotych. Lokal mieści się przy ul. Wróblewskiego 16/18. Na zewnątrz widnieje wyraźny szyld z czerwono-żółtym logo.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com