TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2012-12-12 - Kuchnia indyjska na dobre zagości w sercach Polaków?

W 2013 roku ruszą kolejne dwa lokale sieci indyjskich restauracji Ganesh, tym razem w Krakowie i Gdańsku. Pod szyldem marki będzie działało w Polsce łącznie dziewięć lokali.

reklama


Jedyna sieć indyjskich restauracji w Polsce istnieje od 2006 roku. Tapinder Sharma z Indii, postanowił otworzyć swoją pierwszą restaurację w Łodzi, w podwórzu przy ul. Piotrowskiej 69. Wtedy kuchnia indyjska nie była Polakom tak dobrze znana. Łodzianie szybko przekonali się jednak do tej nowości, a rosnąca popularność lokalu sprawiła, że właściciel postanowił otworzyć kolejne restauracje, najpierw w Łodzi, a potem w Warszawie i Płocku. W każdym z lokali indyjscy kucharze używają wyłącznie przypraw sprowadzanych z ich ojczyzny.

Teraz nowe restauracje pojawią się w Krakowie i Gdańsku. Tapinder Sharma wierzy, że indyjska kuchnia spotka się z dobrym przyjęciem w obu miastach. - Po osiemnastu latach spędzonych w tym kraju wiem, że upodobania kulinarne Polaków ewoluują, a ich świadomość i ciekawość kuchni z różnych zakątków świata nieustannie wzrasta. Pizza, kebab czy kuchnia chińska, w fastfoodowym wydaniu oczywiście, nadal cieszą się niesłabnącą popularnością, jednak przykład Ganeshu pokazuje, że Polacy są coraz bardziej głodni nowych, nieznanych smaków. - mówi właściciel indyjskiej sieci restauracji.

Już wkrótce restauracji Ganesh będzie jeszcze więcej. Sieć została partnerem firmy FRConsulting i zamierza otwierać nowe lokale franczyzowe w miastach, w których mieszka ponad 150 tysięcy osób.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com