TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2012-10-01 - Restauratorzy chcą zdrowszej kuchni

Unilever Food Solutions podejmuje walkę z otyłością. W tym celu firma wydała poradnik "Jedzenie kuszące i zdrowe", pokazujący w jaki sposób dbać o jakość tego co jemy. Z kolei dla restauratorów to ważna wskazówka jak "uzdrowić" menu lokali.

reklama


Niestety już co druga osoba dorosła ma zbyt dużą masę ciała - wynika z World Menu Report 3 przeprowadzonego przez Unilever Food Solutions, z czego 36 proc. cierpi na nadwagę, a 20 proc. jest otyłych. Badania te pokazały także, że konsumenci jedząc poza domem chcieliby mieć opcję wyboru zdrowszej wersji posiłku. To dobra okazja aby zainteresować zdrową żywnością również najmłodszych gości restauracji.

Ponadto firma przekonuje o korzyściach płynących z wprowadzenia do karty dań informacji na temat kaloryczności posiłków.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com