TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2013-03-18 - Nowa koncepcja gastronomiczna w hotelach Focus

W połowie marca 2013, w sieci Focus Hotels zagościła nowa koncepcja gastronomiczna. Głównym założeniem zmian jest wprowadzenie ustandaryzowanej, jednakowej karty menu, która obowiązywać będzie we wszystkich obiektach sieci.

reklama


Dodatkowo nowa kuchnia w hotelach Focus ma być szybka, przystępna cenowo i zarazem smaczna oraz elegancko podawana. Koszyk Focus, Żeberka XXL czy Czekoladowa Lawa - to tylko niektóre z proponowanych nowości kulinarnych.

Karta będzie teraz ujednolicona dla wszystkich obiektów z wyjątkiem Bydgoszczy, gdzie nie ma restauracji hotelowej. Karta będzie zawierała potrawy, które do tej pory klienci doceniali najbardziej.

Oprócz nowej karty menu w restauracjach, dodatkowo wprowadzona zostanie jej skrócona wersja, która dostępna będzie w pokojach dla gości. Dzięki temu, w każdej chwili w godzinach otwarcia restauracji mogli będzie można zamówić wybrane danie do pokoju. Nie będzie to typowy room service, bowiem gość wcześniej powiadomiony, sam będzie odbierał zamówioną potrawę z restauracji.

- Specjalnie z tej okazji zrobiliśmy profesjonalną sesję zdjęciową naszych dań. Wszystko po to, aby dokładnie odwzorować rzeczywisty wygląd serwowanych potraw. Wierzymy, że będzie to ułatwieniem dla gości składających zamówienia a także przełoży się na większą sprzedaż - mówi Anna Cristescu, kierownik marketingu Focus Hotels. Oprócz nowej oferty dań, sieć zamierza wprowadzić również nową kartę win a zarazem przyjąć nowatorskie podejście do sprzedaży tego trunku.

- Chcemy, aby goście nie sugerowali się ceną przy wyborze wina bardziej tym, na co w danej chwili mają ochotę. W wyniku tego postanowiliśmy, że każda butelka będzie w tej same cenie 49 złotych. Proponujemy w ofercie kilka różnych szczepów, które nie będą się powtarzały - mówi Farid Belkhodja, dyrektor operacyjny i członek zarządu Focus Hotels.

W karcie królować będą przystawki np. Koszyk Focus czy Chrupiące Skrzydełka, oraz sałatki i steki. Dodatkowo, goście będą mogli liczyć na wybór dodatków oraz deserów takich jak Czekoladowa Lawa czy też tarta cytrynowa.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com