TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
W mięsie kurczaków, które jest bazą wszystkich kanapek oraz serwowane jest solo w postaci licznych przekąsek w KFC znaleziono wysoką zawartość antybiotyków.
reklama
Na trop skandalu wpadli pracownicy centrów handlowych w Szanghaju oraz północnej prowincji Shanxi. Jako pierwsi oskarżyli dostawców KFC o sprzedaż skażonego mięsa.
Co gorsze Yum! była świadoma problemu po doniesieniach z 2010 i 2011 roku, jednak nie zgłosiła ich władzom.
Mimo afery żywieniowej klienci chińskich lokali KFC zapowiedzieli, że nie zrezygnują z kurczakowego menu koncernu. Marki zachodnie mają lepszą opinie, niż te lokalne, są godne zaufania. Ponadto wśród chińczyków panuje przeświadczenie, że jedzenie w nich jest lepszej jakości niż w rodzimych restauracjach.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami