TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Warszawska restauracja The Oriental będzie rozpieszczać miłośników dobrych kulinariów daniami kuchni tajskiej, uznawanej za jedną z najlepszych i najbardziej oryginalnych na świecie. Tajski Festiwal Kulinarny organizowany jest wspólnie z Ambasadą Tajlandii w Polsce i potrwa od 15 do 27 października br.
reklama
Jak pachnie i smakuje kuchnia tajska będzie się można przekonać już od połowy października w hotelu Sheraton w Warszawie, gdzie w restauracji The Oriental będzie trwał Tajski Festiwal Kulinarny. Szef kuchni restauracji przez dwa tygodnie zaproponuje dania typowe dla tego kraju. Aby podróż po Tajlandii była pełna, a goście mieli możliwość spróbowania potraw z różnych regionów, restauracja zdecydowała się na prezentację menu w formie bufetu. Menu będzie kusić szerokim wyborem dań w tym smażonymi kotlecikami z krewetek z liściem limonki i zieloną papryczką chili, pikantną sałatką z owoców morza, zupą "Laksa" z wołowiną i suszonymi krewetkami, polędwicą wołową w sosie ostrygowo-pieprzowym, Pad Thai, czy spring roli z kaczką, krewetkami i warzywami.
Wszystkie dania przygotowywane będą zgodnie ze sztuką kulinarną Tajlandii. Różnorodność smaków zapewnią tradycyjne tajskie zioła i ich umiejętne połączenie. Główne przyprawy to oczywiście czosnek, chilli, kolendra, olej sezamowy, imbir i trawa cytrynowa. Nie zabraknie sałatki z papai z chilli i limonką, również w połączeniu z wołowiną. Sam szef kuchni restauracji poleca wieprzowinę w ziarnach sezamu z trawą cytrynową i kolendrą, jak również pikantną kaczkę orientalną. Ucztę będzie można zwieńczyć deserem na bazie egzotycznych owoców, mleka kokosowego i kandyzowanego imbiru.
Tajski Festiwal Kulinarny będzie się odbywał od 15-27 października br. od poniedziałku do soboty w godz. 17:00 - 22:30.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami