TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2011-04-07 - The Oriental: kaczka orientalna w roli głównej

Karta dań restauracji The Oriental w warszawskim Sheratonie zdominowana zostanie przez kaczkę orientalną. Szef kuchni Aprochet Inboom zaserwuje ją na wiele sposobów. Zawsze będzie ją jednak piekł w tradycyjny orientalny sposób, z typowymi dla tej części świata przyprawami: korą cynamonową, anyżem, a także taki dodatkami jak liczi.

reklama


Aprochet Inboom, szef kuchni restauracji The Oriental proponuje kaczkę orientalną w następujących daniach: zupa w stylu chińskim z kuleczkami z kaczki z kolendrą, makaronem sojowym i warzywami (35 zł), kaczka w sosie mandarynkowym z chili i warzywami z woka (66 zł), kaczka z ananasem i liczi w czerwonym curry (79 zł), smażona pierś kaczki z sosem pieprzowo-czosnkowym (79 zł), smażona kaczka w sosie bazyliowym z chili, podana na gorącym talerzu (79 zł). Smak dania dopełniają wyselekcjonowane przez hotelowego sommeliera wina.

Restauracja The Oriental znajduje się na parterze hotelu Sheraton Warsaw. Szef kuchni The Oriental serwuje gościom niezwykłą podróż kulinarną po krajach Orientu: Tajlandii, Chin, Japonii, a także Indonezji i Malezji.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com