TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Dobiegła końca 10. - jubileuszowa edycja Festiwalu Dobrego Smaku. Tysiące łodzian przemierzyło Kulinarny Szlak, próbując festiwalowych dań.
reklama
Ocena zarówno łodzian, głosujących w konkursie smsowym, jak i jury była jednogłośna - konkurs na najlepszą restaurację wygrała restauracja Ato Sushi. Najlepszą kawiarnią okazała się Mebloteka Yellow - która również została podwójnym zwycięzcą Festiwalu.
Danie, które zapewniło zwycięstwo dla Ato Sushi to KILL BILL ROLL - czyli sushi z polędwicą wołową długo marynowaną w sosie sojowym z dodatkiem czosnku i imbiru, do tego czerwona bazylia, rukola i ostra papryczka jalapeño. Nagrodzeni dostali statuetkę Festiwalu Dobrego Smaku, pakiet oprogramowania dla gastronomii S4H o wartości 4 000 zł od Firmy Elpro, dostawę świeżych ziół od firmy Swedeponic i mrożonek od Hortexu, zestaw naczyń od Golden Gastro, 150 litrów wody od Kingi Pienińskiej oraz etui na sztućce od Europochette.
Drugie miejsce przypadło restauracji Street Art Deluxe za filet z pstrąga w zielonej panierce z młodymi ziemniakami i zielonymi warzywami, a trzecie Big Betty za kurczaka ze śliwkami. Wyróżnienie za najlepszą obsługę zdobyła restauracja Servantka.
Mebloteka Yellow zwyciężyła dzięki deserowi - Poisoned Apple & Prince Kissing, czyli czarnej kawie mlecznej z pianką i grenadyną. Kolejne miejsca na podium przypadły kawiarni Zbożowa za Waniliową kiść i kawę zbożową orkiszową oraz Artystycznej Kawiarnio-Cukierni Pani Cupcake za Cupcake Sernikowy Brownie w wiśniowym dressingu i kawę cappuccino.
Impreza została zorganizowana przy współudziale Urzędu Miasta Łodzi.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami