TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2014-11-27 - Konkurs Ale Pasztet! zakończony

W Zamku Kliczków po raz czwarty odbył się festiwal kulinarny Ale Pasztet!. Podczas konkursu obecni byli m.in. Piotr Bikont, Agnieszka Buch, Sylwia Biały i Tomasz Welter. Impreza trwała dwa dni - 23 i 24 listopada.

reklama


W niedzielę, 23.11, odbyła się konferencja prasowa dotycząca festiwalu a także książki kucharskiej Za stołem w Kliczkowie i Gotuj jak Top Chef.

Jury konkursu dla profesjonalistów przewodniczył Henryk Pasternak, a gremium uzupełniali: Krzysztof Gawlik, Tomasz Górski, Bartosz Heba, Karol Kuc i Leszek Makulski.

W konkursie najwyższe miejsca zajęli:


  1. Hotel Copernicus - Marcin Gruszka, Kamil Werewka
  2. Hotel Grand SAL - Krzysztof Sikora, Piotr Krawczyk
  3. JGA Group Rafał Wojtasik, Piotr Benedyk


Jury konkursu dla uczniów ponownie przewodniczył Henryk Pasternak. Ponadto w skład grupy weszli: Tomasz Przybyłowski, Artur Dziegański, Łukasz Satława i Sebastian Uchman.

Wśród uczniów najlepsze miejsca zajmowali:

  1. Zespół Szkół Gastronomicznych Wrocław - Karolina Gawron - kapitan drużyny, Emil Ciuła
  2. Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych Bolesławiec - Wioleta Sula - kapitan drużyny, Krzysztof Ozga
  3. Zespół Szkół Gastronomicznych Warszawa Tomasz Łuniewski kapitan drużyny, Jakub Włodarski


W konkursach amatorskich padły następujące rozstrzygnięcia:

W kategorii Nalewki komisja postanowiła nagrodzić następujące osoby:

  1. miejsce - Marian Kutasiewicz - Nalewka aroniówka
  2. miejsce - Emilia Kupis - Nalewka Kasztelana
  3. miejsce - Rada Sołecka Wsi Wilkowisko Sołtysówka - Nalewka z czarnych porzeczek


W kategorii Pasztety komisja postanowiła nagrodzić następujące osoby:

  1. miejsce - Edyta Mrozek - Pasztet z dzika
  2. miejsce - Agata Parfianowicz - Pasztet z dziczyzny z pistacjami i żurawinowym chutneyem;
  3. miejsce - Renata Staniak - Pasztet z królika


W kategorii Zapiekanki i pieczenie nagrodzono następujące osoby:

  1. miejsce - Agata Parfianowicz - Quiche z pieczonymi grzybami leśnymi i pieczoną dynią
  2. miejsce - Waldemar Bąk - Udziec Przewoski z rydzami i sosem borówkowym
  3. miejsce - Helena Gdela - Grzybowa pieczeń w kruchym cieście


Po dokonaniu oceny dań zgłoszonych do konkursu kulinarnego dla amatorów w kategorii dania jednogarnkowe komisja nagrodziła:

  1. miejsce - Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Iłowa - Przysmak myśliwego
  2. miejsce - Sołtys Staniak Renata i Rada Sołecka Sołectwo Sanice - Dziki gulasz z kiszonymi rydzami
  3. miejsce - Alicja Wyszyńska - Kociołek z dziczyzną i rydzami z dodatkiem topinamburu



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com