TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Pomorza Zachodniego wzbogaciła się o pięciu nowych członków. Stowarzyszenie zrzesza gospodarstwa rolne, zakłady przetwórstwa żywności, sklepy i restauracje, które spełniają wymagania opisane w Regulaminie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Pomorze Zachodnie.
reklama
Przetwórcy, chcący dołączyć do Sieci, powinni przede wszystkim wytwarzać produkty oparte na regionalnych surowcach, a także potrafić szczegółowo opisać w jaki sposób zostały przygotowane. W przypadku restauracji, punktów gastronomicznych i obiektów hotelarskich wśród wymogów znajduje się również promowanie oferty kulinarnej Pomorza Zachodniego.
Zachodniopomorska sieć liczy aktualnie 26 firm i instytucji. Nowi członkowie to: Zespół Szkół nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie - Centrum Szkolenia Praktycznego - wyroby cukiernicze, Gospodarstwo Rolne Grażyna Zaremba-Szuba - Dworek Tradycja - przetwory, Górna Roman Balewicz - wyroby mięsne, Gospodarstwo rolno-pasieczne "Lipowa Pasieka" Bogumił Szymański - miody, Gospodarstwo "Zagon" E. S. Kuczma - ogórek kołobrzeski.
Uroczyste wręczenie certyfikatów i spotkanie z przedstawicielami nowych członków odbyło się 11 września w Szczecinie
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami