TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Restauracja w nowym Hotelu Best Western Plus w Brzegu nosić będzie nazwę Chilli.
reklama
Szefem kuchni został Jacek Kończyło - znakomity kucharz z wieloletnim doświadczeniem zdobywanym w najlepszych lokalach w kraju i zagranicą. Trwają prace wykończeniowe sali oraz kuchennego zaplecza, a niebawem rozpocznie się rekrutacja na stanowiska kucharzy oraz kelnerów.
Restauracja Chilli mieścić się będzie na I piętrze nowego Hotelu Best Western Plus Brzeg Centrum. Sąsiadować będzie ze złożonym z czterech sal centrum konferencyjnym. Dwie z nich można razem z restauracją połączyć w jedną całość, tworząc przestrzeń idealnie dostosowaną do organizacji wesel, rodzinnych uroczystości oraz firmowych spotkań integracyjnych. Przeszklona frontowa ściana restauracji z widokiem na Zamek Piastów Śląskich tworzyć będzie wyjątkową nastrojową atmosferę, łącząc nowoczesność z wielowiekową tradycją.
"Do naszej Restauracji już w kwietniu zapraszamy wszystkich mieszkańców miasta i regionu. Będziemy serwować kuchnię międzynarodową, ale z regionalnymi smakami i odniesieniami, opartą na świeżych, lokalnych produktach. Jestem przekonany, że za rok o tej porze wielu Brzeżan umówi się tu na walentynkowe kolacje" - mówi Maciej Knyrek, dyrektor hotelu.
Szef kuchni Jacek Kończyło od zawsze promuje kuchnię sezonową, opartą na świeżych, w miarę możliwości lokalnych produktach. Takie będzie też menu restauracji Chilli. Karta będzie krótka, ale często zmieniania - w zależności od pory roku, sezonu na konkretne składniki oraz kulinarnego kalendarza.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami