TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Od 22 grudnia pasażerowie pociągów PKP Intercity będą mogli skosztować tradycyjnych, świątecznych potraw serwowanych w wagonach WARS.
reklama
Specjalna oferta dostępna będzie w wagonach gastronomicznych do 6 stycznia. Receptury i sposób przygotowania potraw zostały opracowane przez szefa kuchni WARS - Piotra Zaborowskiego.
W dedykowanej ofercie świątecznego menu pasażerowie znajdą m.in czerwony barszcz z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, rybę oraz ciasto piernikowe.
"Menu WARS na święta to z jednej strony tradycyjne, znane z wigilijnych stołów potrawy, a z drugiej kilka nowych kulinarnych pomysłów, stąd naszym głównym daniem jest dorsz z duszonymi kurkami i buraczkami na miodzie. Mamy nadzieję, że będzie to nie tylko smaczne danie, ale i inspiracja do zmiany świątecznego menu również przy rodzinnym stole."- mówi Piotr Zaborowski, szef kuchni WARS.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami