TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Do 2 listopada w pociągach Express InterCity "Sobieski" kursujących na trasie Warszawa-Wiedeń-Warszawa firma Wars przygotowała dla pasażerów smaczną niespodziankę.
reklama
Podróżujący będą mogli skosztować tradycyjnego kołocza śląskiego. Prowadzona akcja to część kampanii promocyjnej województwa śląskiego.
Do 2 listopada pasażerowie w ramach akcji samplingowej otrzymają od stewardów WARS tradycyjny kołocz śląski (zwany także kołaczem śląskim). Serwowany przysmak to tradycyjne ciasto drożdżowe z Górnego Śląska.
Ten regionalny specjał występuje głównie w czterech odmianach: z posypką (bez nadzienia), z nadzieniem serowym, makowym i jabłkowym. Placek ma także charakterystyczny maślany zapach."Jako firma świadcząca usługi gastronomiczne w podróży, chcemy aby nasi klienci otrzymywali zawsze jak najlepsze, świeże produkty. Kilka miesięcy temu zmieniliśmy menu, jednak na bieżąco udoskonalamy i urozmaicamy naszą ofertę, stąd też cykliczne pomysły na serwowanie produktów regionalnych. Mamy nadzieję, że akcja promująca kołocze śląskie spotka się ciepłym przyjęciem pasażerów, a wszystkich którzy chcieliby promować przysmaki ze swoich regionów, gorąco zapraszamy do współpracy." - mówi Paweł Dudek, Prezes Zarządu Wars.
Prowadzona wspólnie przez WARS i Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego akcja to część kampanii promocyjnej "Śląskie. Pozytywna energia". Akcja objęta jest patronatem Marszałka Województwa Śląskiego.
" Akcja poczęstunkowa w pociągach "Sobieski" to część kampanii promocyjnej w ramach której poprzez hasło "Śląskie. Pozytywna energia" chcemy zwrócić uwagę turystów z Polski, jak i zagranicy na atrakcyjność województwa śląskiego oraz zaprosić wszystkich do odwiedzania naszego regionu." - mówią przedstawiciele Urzędu Marszałkowskiego.
W ubiegłym roku w pociągach PKP Intericity w ramach kampanii "Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina" w pociągach Berlin-Warszawa-Express obsługa WARS częstowała wszystkich pasażerów gęsiną. Akcja promocyjna spotkała się z bardzo ciepłym przyjęciem podróżnych.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami