TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
"Zgotuj sobie sukces" to konkurs adresowany do uczniów szkół o profilu gastronomiczno-hotelarskim, którego celem jest upowszechnianie umiejętności organizacyjnych i kulinarnych wśród przyszłych szefów kuchni. Mogą wziąć w nim udział wyłącznie dwuosobowe zespoły uczniów w przedziale wiekowym od 18 do 24 lat, kształcących się w tej samej szkole czy uczelni. Zadaniem uczestników jest przygotowanie dania konkursowego, składającego się z przekąski zimnej i dania głównego z uwzględnieniem obowiązkowych produktów konkursowych: comber z królika i tilapii.
reklama
Spośród wszystkich nadesłanych zgłoszeń jury konkursu wybierze 24 zespoły, które zmierzą się ze sobą 17 listopada podczas półfinału. Tego samego dnia wszyscy półfinaliści będą mogli wziąć udział w warsztatach z przedsiębiorczości, podczas których dowiedzą się jak zaplanować swoją karierę zawodową i realizować się w zawodzie. 18 listopada podczas finałowej uroczystości, zostaną wyłonieni laureaci tegorocznej edycji.
Na zwycięzców konkursu czekają nagrody pieniężne w wysokości 10 tys. zł za I miejsce, 6 tys. zł za miejsce drugie i 4 tys. zł za miejsce trzecie. W konkursie nagrodzeni zostaną także opiekunowie zwycięskich zespołów oraz szkoły, w których laureaci się uczą.
Zgotuj sobie sukces jest trzecią edycją konkursu, organizowanego przez Makro Cash & Carry wspólnie z Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Szefów Kuchni i Cukierni.
Formularze zgłoszeniowe oraz szczegółowy regulamin konkursu znajdują się na www.makro.pl/pl/uslugi/zgotuj-sobie-sukces. Termin nadsyłania zgłoszeń upływa 25 października.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami