TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
18 grudnia 2012 roku powstał Śląski Cech Gastronomii. W spotkaniu powołującym organizację wzięło udział 27 reprezentantów firm z branży gastronomicznej.
reklama
Powołanie cechu uchwalono jednogłośnie. Na prezesa Śląskiego Cechu Gastronomii wybrano jednomyślnie jego inicjatora − Jerzego Weindicha. Stanowisko wiceprezesa będzie piastował Mieczysław Kucharski, a skarbnika - Aleksandra Augustyn. W zarządzie zasiedli również Janusz Paterman oraz Maciej Chojna.
Projekt powołania Śląskiego Cechu Gastronomii powstał w odpowiedzi na potrzeby sygnalizowane przez przedstawicieli branży. Cech będzie reprezentował interesy jego członków zabiegając między innymi o odpowiednie przekazy medialne spraw związanych z sektorem przetwórstwa żywności. Cech ma ponadto zapewniać ochronę oraz pomoc techniczną i marketingową na rynku.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami