TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Sieć pizzerii i restauracji Da Grasso wprowadza letnie, dietetyczne zmiany do menu swojego prestiżowego segmentu. W Restauracjach Da Grasso od czerwca dostępne są dwie nowe sałaty.
reklama
Restauracje Da Grasso to segment sieci, który oprócz pizzy, oferuje także przystawki, grillowane mięsa i ryby oraz makarony, zupy, a także szeroką gamę deserów i napojów. W skład menu restauracyjnego wchodzą również sałaty, podawane z chrupiącym i pieczywem czosnkowym. Poza siedmioma dotychczasowymi smakami, od czerwca w Restauracjach Da Grasso spróbować można także dwóch nowych smaków: Sałaty z Łososiem i Sałaty z Grillowanymi Warzywami.
Sałata z Łososiem to kompozycja trzech rodzajów sałat: lodowej, rukoli i roszponki, zroszona oliwą z oliwek i posypana grzankami ziołowo-czosnkowymi. Podawana jest z łososiem, oliwkami i kukurydzą. To wyrafinowana propozycja w sam raz na nadchodzące lato.
Z kolei druga z nowości w menu Restauracji Da Grasso to mieszkanka sałaty lodowej i roszponki z delikatnie grillowaną cukinią, brokułami i różnokolorową papryką, wzbogacona serem pleśniowym i kiełkami soi. Na koniec skropiona dressingiem jogurtowym. Ta smaczna kompozycja kruchej sałaty i grillowanych warzyw to propozycja idealna dla osób ceniących dania wegetariańskie.
Od czerwca tych i innych sałat można spróbować w 15 restauracjach sieci Da Grasso, zlokalizowanych na terenie całego kraju.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami