TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
W tym roku, podobnie jak w ubiegłym, Płock namawia Polaków, aby 11 listopada nie zamykali się w domach, ale odwiedzili restauracje świętując Dzień Kuchni Polskiej. Pomysłodawcą akcji jest Cezary Supeł. Do inicjatywy przyłączył się Urząd Miasta Płock.
reklama
Dania serwowane w lokalach, które przyłączą się do akcji mają być dostępne w atrakcyjnych cenach. Mieszkańcy Płocka oraz przebywający tego dnia w mieście turyści będą mieli okazję uczcić Święto Niepodległości racząc się polską kuchnią.
W 2011 roku w akcji wzięło udział kilkanaście restauratorów. W niektórych lokalach pojawiła się tak duża liczba gości, że skończyły się polskie dania. Restauratorzy musieli improwizować. W tym roku udział w akcji zadeklarowało do tej pory osiem restauracji.
Już drugi raz w Dniu Kuchni Polskiej będą uczestniczyły: restauracja hotelu Starzyński, Książęca hotelu Herman, Art Deco i Estera. Do akcji dołączą w tym roku restauracja hotelu Tumski, hotelu Kawallo w podpłockich Słubicach oraz Naleśniki La Petite i Czarny Kot.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami