TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Espai Sure (tłum. Przestrzeń Cukru) to nowy sposób pojmowania cukiernictwa. Oferowane szkolenie adresowane jest do profesjonalistów, którzy pojmują cukiernictwo jako coś więcej niż precyzyjne i matematyczne połączenie składników.
reklama
Zgodnie z założeniami Projektu, w skład którego wchodzi szkoła i restauracja Smak jest priorytetem. Pozostałe zmienne - technika wykonania i aranżacja deseru rozumianego jako danie, to uzupełniające środki wpływające na podniesienie jego jakości. Założenie tworzenia kontrastów w poszukiwaniu idealnych połączeń, odwodzi od utożsamianego z deserami słodkiego smaku. Opiera się na kombinacji podstawowych pięciu smaków - słodkiego, słonego, gorzkiego, kwasowego i korzennego. Oprócz traktowanych z poszanowaniem starych tradycyjnych technik cukierniczych w Espai Sucre stosuję się nowe techniki, produkty oraz narzędzia pozwalające na lepszą kontrolę nad smakiem. Przywiązuję się duże znaczenie do rozmieszczenia składników dania, aromatu oraz zabawy z temperaturami.
Innowacyjny projekt powstał w 2000 roku i niezmiennie cieszy się uznaniem i autorytetem wśród wielu krytyków kulinarnych, najlepszych cukierników i szefów kuchni. Restauracja dwukrotnie była ważnym celem na mapie gastronomicznej naszych podróży kulinarnych organizowanych dla polskich szefów kuchni w 2011 i 2012 roku do Barcelony.
PROGRAM WYJAZDU
1)Intensywne 3 - dniowe szkolenie cukiernicze teoretyczno-praktyczne w prestiżowej szkole Espai Sucre. Tematem szkolenia jest "Cukiernictwo restauracyjne. Desery Espai Sucre".
2) Wizyty studyjne u lokalnych przedsiębiorców produktów spożywczych oraz producentów wysokojakościowych produktów regionalnych takich jak np. suszone owoce i prażone bakalie oraz wizyty w sklepach ze sprzętem oraz akcesoriami dla cukiernictwa.
3)Zwiedzanie Barcelony w tym m.in. najbardziej znanego katalońskiego targu LA BOQUERIA - miejsca, w którym handluję się wyłącznie świeżymi produktami oraz historycznej barcelońskiej kawiarni CAFE L’OPERA
4)Wieczorne wizyty we wzorcowych restauracjach typowych dla regionu Katalonii oraz tapas barach, pożegnalna kolacja z menu degustacyjnym w restauracji Espai Sucre.
OFERTA OBEJMUJE:
- 3 dniowe szkolenie w Szkole Espai Sucre
- Opiekę profesjonalnego tłumacza na czas trwania podróży oraz szkoleń
- Bilety lotnicze + transfer do hotelu i z powrotem w Barcelonie
- Ubezpieczenie turystyczne
- 4 noclegi w pokoju 2 osobowym w komfortowych apartamentach w centrum Barcelony
- pełne wyżywienie
- kolację pożegnalną z wręczeniem certyfikatów oraz z menu degustacyjnym w Restauracji Espai Sucre
- Bilety na metro
OFERTA NIE OBEJMUJE:
KOLACJI W RESTAURACJACH Z GWIAZDKAMI MICHELIN LUB PROWADZONYCH PRZEZ ŚWIATOWEJ SŁAWY SZEFÓW KUCHNI CZY CUKIERNIKÓW
- Wejściówek podczas niedzielnego zwiedzania Barcelony
W szkoleniu może uczestniczyć maksymalnie 10 osób. PLANOWANY TERMIN 12-16. 08. 2012. Więcej informacji na temat szkolenia można uzyskać pod numerem telefonu (+48) 535 554 898 lub pisząc na adres m_joannaochniak@wp.pl.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami