TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2012-12-03 - Wybrano hotel z najlepszą restauracją

W czwartek 29 listopada 2012 stołeczny miesięcznik The Warsaw Insider zgromadził na dorocznej gali Best of Warsaw warszawski świat gastronomiczny, aby w 14 kategoriach wręczyć swoje nagrody. Szef Paweł Oszczyk odebrał nagrodę dla Najlepszej Restauracji Hotelowej.

reklama


Tegoroczny ranking powstał przy współpracy redakcji magazynu z Kurtem Schellerem, blogerami kulinarnymi oraz Moniką Mrozowską, znaną z programów i książek zachęcających do gotowania.

- To wyróżnienie jest dla nas o tyle ważne, że działamy na bardzo konkurencyjnym rynku już od ośmiu lat i nadal idziemy ścieżką obraną na początku, a która zamyka się w jednym słowie: jakość - powiedział Paweł Oszczyk odbierając nagrodę.

La Rotisserie mieści się w Mamaison Hotel Le Regina, otwartym w 2004 roku na Nowym Mieście w Warszawie. Autorska kuchnia Pawła opiera się na jego włoskich, francuskich i polskich doświadczeniach kulinarnych. Wraz z tegorocznym Mistrzem Polski Sommelierów, Andrzejem Strzelczykiem, stanowią zgrany duet, dzięki któremu goście restauracji mogą spróbować wyjątkowych połączeń smakowych.

Kameralna restauracja La Rotisserie mieści się w butikowym Mamaison Hotel Le Regina Warsaw. Szef Paweł Oszczyk przygotowuje autorskie specjały kuchni europejskiej w formie eleganckiego menu degustacyjnego. W tygodniu zaprasza na trzydaniowy business lunch i kolacje degustacyjne, w każdą niedziele poleca pięciodaniowy Linner. Latem restauracja powiększa się o romantyczne Patio - idealne miejsce zarówno na spotkania biznesowe, jak i przyjęcia rodzinne. W okresie świątecznym w restauracji organizowane są przyjęcia i specjalne Linnery. Podczas tegorocznej Kolacji Sylwestrowej serwowane będzie siedmiodaniowe menu z wyselekcjonowanymi winami.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com