TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Poznańscy kucharze Robert Echaust i Jakub Walczak popisowym daniem z policzków cielęcych i raków wywalczyli sobie jedno z ważniejszych trofeów kulinarnych w kraju.
reklama
Do Kulinarnego Pucharu Polski można zakwalifikować się poprzez zwycięstwo w jednym z 15 polskich konkursów kulinarnych. Zdobywcy pierwszych miejsc walczą o tytuł najlepszego kucharza w kraju. Robert Echaust i Jakub Walczak z poznańskiego hotelu Platinum Palace dostali się do finału dzięki zwycięstwu w konkursie o tytuł Wielkopolskiego Kucharza Roku.
Finał Kulinarnego Pucharu Polski rozgrywano w ramach poznańskich targów Gastro Trendy w dniach 13-14 września. W finale konkursu kucharze mieli 90 min. na przygotowanie od podstaw ośmiu porcji dania z dostarczonych przez organizatorów produktów. W tym roku były to policzki cielęce i świeże raki. Pozostałe składniki i sposób przygotowania są dowolne. Jury ocenia smak i wygląd potrawy oraz technikę pracy.
Laureaci konkursu zdobyli czek na 15 tys. zł. oraz wyjazd szkoleniowy do instytutu kulinarnego "Le Cordon Bleu".
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami