TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2011-03-18 - Centrum Techniki Kulinarnej "Doram" kształciło kucharzy

14 marca b.r. odbyły się w Centrum Techniku Kulinarnej "Doram" warsztaty kulinarne poświęcone składnikom, sposobom oraz technikom przyrządzania dań kuchni włoskiej. Szkolenie poprowadził szef kuchni Jacek Grochowina, laureat wielu prestiżowych nagród kulinarnych.

reklama


Uczestnicy warsztatów mieli przygotować cztery dnia: parmegiane-malanzane zapiekany grillowany bakłażan z pomidorami, parmezanem i mozzarellą z sosem pesto i balsamicznym, osso bucco - duszona gicz cielęca z warzywami i risotto pietruszkowym, ryba pieczona w soli morskiej z cukinią fritta i maślanym sosem cytrynowym oraz spaghetti z mulami w sosie pomidorowym. W szkoleniu wzięło udział 24 kucharzy z Warszawy i okolic.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com