TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2013-01-23 - Co ugotujÄ… na ekranie?

Program "Jakubiak w sezonie: Wigilia" byÅ‚ najchÄ™tniej oglÄ…danÄ… pozycjÄ… kuchni+ w 2012 roku. Dlatego również podczas ÅšwiÄ…t Wielkanocnych w domach widzów kuchni+ zagoÅ›ci Tomek Jakubiak, który podpowie jak sprawić, by Å›wiÄ…teczne dania nie byÅ‚y nudne i jak je perfekcyjnie przyprawić.

reklama


9 marca stacja zaprasza na premierowy, specjalny odcinek "Jakubiak w sezonie: Wielkanoc", w którym gwiazda kuchni+ zestawi tradycjÄ™ z nowymi trendami kulinarnymi.

Wielkanoc to nie tylko ważne święto chrześcijańskie i istotny czas dla polskiej tradycji. To także święto smaków, moment, w którym polskie domy zaczynają intensywnie pachnieć drożdżową babą, domowym, długo gotowanym żurem, pieczonymi mięsami i tartym chrzanem. To właśnie Wielkanoc jest czasem, gdy przy kuchni, nad garnkami spotykają się pokolenia - babcie, matki, ojcowie, synowie i córki, by wspólnie dopieszczać smakowitą tradycję.

W wielkanocnym odcinku dowcipny Tomek Jakubiak próbuje malować pisanki, ale jajka pÄ™kajÄ…, a wydmuszki siÄ™ rozsypujÄ….  Dlatego w specjalnym programie "Jakubiak w sezonie: Wielkanoc" kucharz skupi siÄ™ na tej wielkanocnej pracy, która wychodzi mu najlepiej: na gotowaniu.

Jakubiak stworzy propozycje Å›wiÄ…tecznej uczty dla rodziny czy przyjaciół. Zaprezentuje wielkanocne dania: pieczonÄ… biaÅ‚Ä… kieÅ‚basÄ™ z warzywami w sosie chrzanowo-Å›mietanowym, barszcz biaÅ‚y oraz pasztet z kurczaka i pistacji z Ä‡wikÅ‚Ä… i sosem żurawinowo-chrzanowym.

Jakubiak w sezonie: Wielkanoc - sobota, 9 marca 2013, godz. 14:30.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com