TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2010-11-05 - Kulinarna przygoda z Da Grasso

Restauracje Da Grasso zapraszają wszystkie dzieci na kulinarną przygodę, czyli warsztaty z samodzielnego przygotowywania pizzy "Mały Kucharz". W trzech łódzkich lokalach Da Grasso najmłodsi miłośnicy najpopularniejszego włoskiego dania mogą własnoręcznie wykonać smaczną pizzę, a w nagrodę otrzymać dyplom i medal "Małego Kucharza".

reklama


Mały Kucharz to nowa propozycja Da Grasso dla najmłodszych. Polega na samodzielnym przygotowywaniu pizzy przez dzieci podczas wizyty w jednej z restauracji Da Grasso w Łodzi (przy ul. Piotrkowskiej, Zachodniej i Pabianickiej - w Porcie Łódź). To okazja dla rodziców na zjedzenie wraz z pociechami smacznego posiłku w restauracji, a dla najmłodszych zabawa i nauka, pozwalająca rozbudzić w nich prawdziwe talenty kulinarne.

Warsztaty z przygotowywania pizzy odbywają się codziennie. Każde dziecko, które odwiedzi jedną z trzech wskazanych restauracji i będzie chciało wykonać własną pizzę zaopatrzone zostanie w fartuszek, stolnicę i wałek, wybierze rodzaj pizzy, którą chce przygotować i otrzyma składniki niezbędne do jej przyrządzenia. Po przygotowaniu pizzy mały kucharz zobaczy jak trafia ona do pieca, a po kilku minutach otrzyma ją podaną na talerzu wraz z dwoma sosami i napojem Kubuś Play. Zwieńczeniem warsztatów jest wręczenie dyplomu i plakietki z logotypem akcji oraz gratulacje od obsługi lokalu. Nad dziećmi przygotowującymi pizzę czuwają kelnerzy restauracji, a w razie potrzeby pomocą służy także wykwalifikowany kucharz.

Indywidualne warsztaty "Małego Kucharza" cieszą się dużą popularnością. Rodzice coraz liczniej zgłaszają się do łódzkich restauracji, by podziwiać kulinarne wyczyny swoich pociech. Oferta warsztatów jest jednak dość szeroka, dlatego przedstawiona została także dyrekcji łódzkich przedszkoli i szkół podstawowych. Samodzielne przygotowanie pizzy może stanowić niecodzienną formę aktywności, łączącą naukę z zabawą i integrującą grupy rówieśników.

"Nasze restauracje i pizzerie są przyjazne nie tylko dorosłym, ale też dzieciom, dlatego też z myślą o nich skomponowaliśmy menu Junior i wdrożyliśmy warsztaty z przygotowywania pizzy. Są one doskonałym pomysłem zarówno dla rodziców, dbających o wszechstronny rozwój swoich pociech, jak i dla przedszkoli i szkół szukających ciekawych pomysłów na zajęcia praktyczne dla swoich wychowanków" - wyjaśnia Karolina Rozwandowicz, Prezes Da Grasso Sp. z o.o.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com