TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
W dniach od 1 do 3 marca odbędzie się konkurs kulinarny l`Art de la cuisine Martell dedykowany młodym kucharzom, którzy nie przekroczyli jeszcze 30 lat.
reklama
Konkurs odbędzie się w czterogwiazdkowym hotelu Zamek Ryn na Mazurach. Uczestnicy wystartują w dwuosobowych drużynach będą musieli stworzyć dania najbardziej komponujące się ze smakiem koniaku (sam trunek nie może się w potrawach pojawić). W tym roku tematem przewodnim będzie kurczak Bjafagel Premium. Jest to francuska rasa pochodząca z hodowli ekologicznej Martmar Food and Pleasure w Szwecji.
W jury konkursu zasiądą największe autorytety sztuki kulinarnej w Polsce, między innymi: Jean-Jacques Regnault, Andrzej Szumowski, Andrzej Grabarczyk, Tomasz Kozłowicz, Rafał Królikowski, Bogdan Kalus, Jarosław Kowalski i Pascal Brodnicki.
Organizatorem konkursu jest Grupa Anders przy merytorycznym wsparciu Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Zgłoszenia należy wysyłać do 15 lutego na adres: d.strucinski@hotelanders.pl. Więcej informacji na temat samego konkursu można znaleźć na stronie www.zamekryn.pl
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami