TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
W dniach 20-30 sierpnia b.r. w ramach III edycji World Chefs Tour Against Hunger 2011 szefowie z kuchni z 46 krajów Europy, obu Ameryk, Afryki, Azji i Australii połączą swoje siły i zawodowe umiejętności w walce z głodem na świecie.
reklama
W ciągu dziewięciu dni na terenie pięciu miast RPA odbędą się pokazy kulinarne i bankiety w ramach National Food Festival, których celem jest licytacja narodowych dań każdej z drużyn, a pozyskane środki mają zostać przeznaczone na zakup żywności dla głodujących dzieci w Afryce.
Polskę reprezentować będą profesjonaliści branży gastronomicznej: Joanna Ochniak (Manager), Marcin Budynek (Senior Chef), Paweł Mieszała (Pastry Chef), Przemysław Kaczor (Chef), Marcin Komsta (Chef).
Drużyna z Polski przygotuje i zaprezentuje w Johannesburgu łącznie osiemnaście tradycyjnych dań, w tym 4 desery, które będą licytowane podczas pokazów kulinarnych. Obowiązkiem drużyny będzie także serwowanie kolacji w stylu polskim, na które zaproszenia w formie cegiełek można już nabyć.
W tym roku organizatorzy walczą o zebranie 4 mln rand, co pozwoli na wyżywienie 3000 dzieci w okresie kolejnych 5 lat.
Drużyna z Polski poprzez swój udział ma nadzieje, że dotrze do środowisk polonijnych w RPA, aby te włączyły się w akcję WALKI Z GŁODEM, poprzez zakup serwowanych przez nią dań w ramach Światowego Festiwalu Kulinarnego odbywającego się w dniach 24- 27 sierpnia w Hyde Park Shopping Centre oraz w hotelu OR Tambo Intercontinental w Johannesburgu.
Patronem akcji jest dr Bill Gallagher - Prezes Honorowy Światowego Stowarzyszenia Społeczności Kucharskiej (WACS) oraz Stowarzyszenie Szefów Kuchni Południowej Afryki (SACA).
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami