TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2012-08-14 - Hotele Diament z nowym menu

Największa sieć hotelowa na południu Polski - Hotele Diament S.A. - wprowadziła w swoich restauracjach nowe menu. Znalazły się w nim propozycje kuchni międzynarodowej z polskimi akcentami, które zadowolą podniebienia najbardziej wymagających Gości. Menu to efekt pracy Rady Szefów Kuchni Sieci Hotele Diament S.A., która postawiła na oryginalne połączenia produktów z wielu zakątków świata.

reklama


Menu otwierają aromatyczne przystawki, m.in. Carpaccio z polędwicy wołowej z kaparami, rukolą i Parmezanem oraz nowe zupy, np. cebulowa z serem Mimolette na grzance, kokosowa z kurczakiem i makaronem Wonton. Szefowie kuchni postawili ponadto na pomysłowe kompozycje sałat, łącząc je np. z panierowanym Camembertem oraz sercem karczocha. Wśród dań głównych króluje połączenie tradycji z nowoczesnością - topowym daniem jest stek z polędwicy wołowej z gruszką oraz serem Roquefort i ziemniaczanym puree. W menu znalazły się także liczne dania z ryb i owoców morza - stek z łososia, krewetki Black Tiger na sosie z chilli i mango, grillowany sandacz czy dorada. Oczywiście nie mogło zabraknąć słodkiego akcentu w postaci różnorodnych deserów - włoskiej Ricotty, naleśników zapiekanych z kajmakiem czy orzeźwiającego sorbetu owocowego z melonowym concasse.

Jak podkreśla Patryk Zygmunt, Szef Kuchni Restauracji Atmosfera w Park Hotelu Diament Katowice, nowe menu to połączenie doświadczenia, pasji, trendów w gastronomii oraz przede wszystkim ukłon w stronę Gości - Staraliśmy się tak skomponować menu, by każdy mógł znaleźć w nim coś dla siebie. Stąd też propozycje dla osób dbających o linię, wegetarian czy miłośników mięsa. Atutem naszego menu są oryginalne połączenia składników oraz sposób, w jaki serwowane są potrawy. Liczymy, że zostanie ono przyjęte równie entuzjastycznie, jak poprzednia propozycja.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com