TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2012-07-11 - Kto ma odwagę krytykować Gessler?

Uwielbiająca krytykować i poprawiać cudzą kuchnię Magda Gessler została złapana we własne sidła. Do jednej z restauracji, która działa pod jej szyldem wybrał się znany krakowski krytyk kulinarny Wojciech Nowicki. Czy perfekcyjny wystrój i wrażliwe podniebienie to tylko przechwałki - czy wizyta w lokalu ekspertki to prawdziwa uczta dla ciała i ducha?

reklama


Na pierwszy ogień trafiła nowo otwarta włoska restauracja Marcello Ristorante na rynku Głównym w Krakowie. Dezaprobatę krytyka wywołał już sam wystrój wnętrza lokalu, nazwany przez autora spóźnionym wiejskim rokoko. Wiele do życzenia pozostawia również obsługa restauracja, która zdaniem eksperta zbyt rozpływała się nad niezwykłością miejsca. Co irytowało jeszcze bardziej w obliczu słabej jakości dań - stwierdził krytyk.

Potrawy jakby się chciało spodziewać powinny choć nawiązywać jakością i smakiem do tych z południa Sycylii. Wśród "rarytasów" znalazły się również: źle przyrządzona fasolka oraz rozgotowany makaron. Na koniec krytyk dodał, że kolacja tam to strata pieniędzy, bowiem za ucztę dla dwóch osób bez alkoholu i deseru smakosz zapłacił 217 złotych.

Czyżby nadszedł czas na kuchenne rewolucje w kuchni Magdy Gessler?



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com