TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Podczas winobraniowego jarmarku w Zielonej Górze stragany, w których można kupić jedzenie znalazły się pod lubą sanepidu. Posypały się kary.
reklama
Kontrolę przeprowadzono w 25 punktach gastronomicznych. Okazało się, że wiele z nich jest brudna, zaś sami wystawcy nie myją rąk.
Urzędnicy prowadzą kontrole codziennie. Dotychczas ujawniono nieprawidłowości w 22 straganach z jedzeniem. Najczęściej złamanie przepisów dotyczyło złego przechowywania żywności, brudnego sprzętu służącego do przygotowywania posiłków, używania przez wystawców brudnych opakować oraz braku odzieży ochronnej. Okazuje się, że pracownicy straganów nie myją rąk.
Pracownicy zielonogórskiego sanepidu wystawili do tej pory 6 mandatów na łączną kwotę 1,6 tys. zł. Kontrole potrwają do końca święta wina.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami