TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2012-09-06 - Teraz czas na pstrąga

Znamy już laureatów konkursu zorganizowanego przez Stowarzyszenie Producentów Ryb Łososiowatych oraz portal horeca.pl. Uczestnicy mieli za zadanie przygotować potrawę z pstrąga, która oczaruje jury.

reklama


Mistrzowskie danie z pstrągiem w roli głównej przygotował szef kuchni restauracji Czarcia Łapa w Lublinie. Na pierwszym planie oczywiście smażony pstrąg lekko muśnięty dressingiem z szynki parmeńskiej wraz z grilowanymi warzywami.

Na pozycji drugiej uplasowała się łódzka restauracja Nowa Łódź. Na wyróżnienie zasłużyły gotowane na parze filety z pstrąga, z sosem migdałowym, podane z młodymi ziemniakami i bukietami fasolki.

W finałowej trójce znalazła się również raciborska restauracja hotelu Polonia i popisowe danie szefa kuchni, czyli gotowany pstrąg na parze z jarzynami.

Zwycięzca otrzymał zestaw garnków firmy TOM-GAST o łącznej wartości 3700 złotych. Laureaci pozostałych dwóch miejsc otrzymali profesjonalną maszynę do ostrzenia noży wraz z wymiennym modułem marki ChefsChoice o wartości 2450 złotych.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com