TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2013-05-23 - Restauratorzy na tropie kulinarnej turystyki

Właściciele lokali w gdańsku mają nowy pomysł na zwabienie klientów do restauracji. Główne założenie to propagowanie idei kulinarnej turystyki poprzez oferowanie przysmaków kuchni regionalnej. Pomysłodawcy projektu chcą, by obok standardowej karty menu stworzyć osobną kartę właśnie z regionalnymi przysmakami.

reklama


Lokale zaangażowane w projekt stanowiłyby gdański "Szlak Smaku". Pozyskiwaniem nowych klientów zajęłyby się informacje turystyczne.

Warunkiem uczestnictwa w projekcie ma być zastrzeżenie, że dania przygotowywane są wyłącznie z towarów zakupionych u lokalnych dostawców. Menu w każdym lokalu to samo, za to różny sposób przyrządzania - wedle tajemnicy szefa kuchni.

Pomysł brzmi ciekawe, gorzej natomiast z jego wykonaniem. Niestety chętnych na zaangażowanie się w projekt jest jak na lekarstwo. Do tej pory zgłosiły się tylko dwa lokale. Mimo to autorzy przedsięwzięcia nadal są dobrej myśli. Jak mówią - Istnieje szansa, że projekt ruszy latem.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com