TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2010-09-15 - Kulinarny Puchar Polski i eliminacje do Pucharu Świata w Piekarstwie

Znamy już zwycięzców 10 edycji Kulinarnego Pucharu Polski, który odbyła się na targach Gastro Trendy w Poznaniu. Wygrała drużyna reprezentująca restaurację Villa Secesja w Bydgoszczy.

reklama


W konkursie brało udział 9 dwuosobowych zespołów kucharskich. Zawodnicy mieli za zadanie przygotować przystawkę z jesiotra i gruszki oraz danie główne z gęsi i kaszy.

Jurorzy pierwsze miejsce przyznali Adamowi Kowalewskiemu i Tomaszowi Kazimierskiemu. W zeszłym roku zwyciężyli w konkursie Primerba Cup, dzięki temu dostali nominację do finałowej rozgrywki KPP. Na drugim miejscu znalazł się zespół z Dubiecka - Krzysztof Bobola i Maciej Undziakowicz. Trzecie zajął Jakub Kasprzak i Waldemar Trzciołek z Opalenicy.

Podczas targów Polagra-Tech odbyły się też krajowe eliminacje do Pucharu Świata w Piekarstwie. Konkurs miał 3 kategorie: bagietki i chleby specjalne, wyroby półcukiernicze oraz eksponat artystyczny. W kategoriach zwyciężyli odpowiednio Marcin Surowiecki, Przemysław Koperski i Paweł Chojecki. Teraz ta ekipa będzie reprezentowała Polskę w półfinałach Pucharu Świata w Piekarstwie w Lyonie w styczniu 2011.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com