TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Firma OpenCard opublikowała raport, w którym scharakteryzowała klientów restauracji.
reklama
Eksperci tworzący raport stworzyli przeciętną sylwetkę osoby, która jada w restauracjach. Okazało się, że przeciętny klient korzysta z restauracji kilka razy w miesiącu i zazwyczaj wybiera sieciowe lokale. średnio wydaje od 20 do 40 złotych. Istotnym czynnikiem dla niego jest bezpłatne wifi. Ponadto chętnie korzysta z wszelkich rabatów. Sam o sobie mówi, że nie jada w lokalach typu fast food.
Zgodnie z danymi zawartymi w raporcie więcej niż 50% ankietowanych wychodzi do restauracji kilka razy w miesiącu. Aż 30% badanych korzysta z restauracji częściej niż raz w tygodniu , zaś 12% jada w restauracji raz w miesiącu lub rzadziej. Największa popularnością cieszą się lokale sieciowe i to właśnie je wybiera największa liczba osób.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami